Ontdek de gemakken van horren

Iedereen is het er over eens: muggen zijn buitengewoon irritant. Je ziet ze niet, ze zijn er wel en ze slaan toe als je even niet oplet. Een hor is dus geen overbodige luxe. Voor ieder raam en voor elke deur heeft Hubo wel een hor, hoe deze ook openen of sluiten en welke afmetingen je deur of raam ook heeft.
Wij meten, maken en monteren aan huis.
Aangezien je bijna nooit uitkomt met standaard maten worden alle horren voor ramen en deuren op maat door ons gemaakt.
Voor vrijwel ieder raam of deur hebben wij wel een oplossing.
Ervaar nu zelf het gemak en vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Horren voor deuren

Schuifdeuren, openslaande deuren, dubbele deuren of Amsterdamse deuren, voor iedere deur is een hor mogelijk.
Er zijn verschillende soorten hordeuren: een draaihordeur, een rolhordeur en de plisséhordeur.
De bekendste onder de consument en meest verkochte is dan ook de plisséhordeur.

Plissé hordeur

De beste hordeur ooit bedacht. In de plisséhordeur vouwt het gaas zich op in plaats van dat het oprolt. Hierdoor blijft de treklijst spanningsvrij in elke positie staan en klapt niet automatisch terug, waardoor een sluiting d.m.v. bijvoorbeeld een magneet overbodig is. Het is ook eenvoudig twee deuren naar elkaar toe te laten sluiten. De ideale oplossing voor een dubbele tuindeur of schuifpui.

Techniek

Techniek Door gebruik te maken van een kunststof ketting die als geleider dient is de hoogte van de ondergeleider slechts 3 mm hoog. Letterlijk drempelverlagend. De cassette kan simpel en snel uitgenomen worden om hem te reinigen of om op te bergen voor de winter.

Bediening

De bediening is kinderlijk eenvoudig. De treklijst glijdt over de ondergeleider heen. Hij is ook weer eenvoudig terug te plaatsen als iemand per ongeluk tegen de deur aanloopt.

Plisse-hordeur-Hubo-Amstelveen

Gaas
Het horgaas is speciaal ontwikkeld om te kunnen plisseren hetgeen met de bekende horgaaskwaliteiten niet op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden. Het geeft een extra decoratieve dimensie en zorgt tevens dat het gaas beter zichtbaar is. Het gaas is ook UV-bestendig en rotvrij.

Treklijst
De onder- en bovenkettingen die als geleider dienen verdwijnen in gesloten stand in de treklijst. De stabilisatiekoorden die zich eveneens in de treklijst bevinden zorgen ervoor dat deze in elke positie blijft staan en altijd evenwijdig blijft.

Horren voor ramen

Of u nu een dakraam, bovenlichtje of draaikiepraam heeft, voor elke type raam kunnen wij een hor plaatsen.
Er zijn verschillende soorten raamhorren. Inzethorren, rolhorren en voorzethorren.
Inzethorren worden meestal toegepast voor naar binnendraaiende (kunststof) ramen.
Rolhorren worden meestal toegepast voor naar buitendraaiende ramen en dakramen.
En voorzethorren passen wij toe bij klapramen, bovenlichten of schuiframen.

Rolhor

De rolhor type Argus , waarvan het onderscheid te vinden is in de vorm van de kast, is een exclusieve maatwerkhor die, naast de bijzondere technische specificaties, mooie vormgeving en betrouwbare bediening , ook nog eens razendsnel te leveren is.

Techniek

In de afgeschuinde cassette bevindt zich een veerrol waarom zich het gaas op- en afrolt. De cassette wordt op de geleiders geplaatst waartussen het gaas, dat is verzwaard met een aluminium onderlat, op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlat zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Geleiders

De aluminium geleiders zijn zowel geschikt voor “op-de-dag” als “in-de-dag” montage en zijn voorzien van dubbele borstelafdichting. Deze afdichting zorgt voor een geruisloze bediening en extra fixatie van het gaas. Onderin de geleiders zijn blokkeringen verwerkt die dienen als rem voor de onderlat.

Rolhor-Hubo-Amstelveen

Onderlat

De onderlat is voorzien van een afdichtingborstel waardoor eventuele oneffenheden worden geminimaliseerd. De handgrepen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde geplaatst worden waardoor de rolhor zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

Offerte aanvragen

Hoe krijg ik een maatwerkhor?

  • Vraag een offerte aan via onze website of kom langs in de winkel. Met indicatie maten en een foto van de situatie kunnen wij u al een zeer gerichte prijsindicatie aanbieden.
  • Heeft u vervolgens interesse in onze offerte, dan komen wij nog even bij u langs om de exacte maten te komen inmeten.
  • Na het inmeten stellen wij de definitieve offerte voor u op en is het aan u of u hiermee akkoord gaat.
  • Na akkoord van de offerte gaan wij de producten bestellen. Als de productie is voltooid nemen wij weer contact met u op voor een montage afspraak en dan wordt alles netjes vakkundig bij u gemonteerd..

U hoeft hier dus geen zorgen over te hebben. U bepaalt en wij doen de rest!
Vraag daarom snel een offerte aan en ontdek de mogelijkheden.