Markiezen

Markiezen bij Hubo Amstelveen

De meest fraaie zonwering is de markies. Ongevoelig voor zijdelingse zoninval en door de verschillende modellen en kleuren geheel in eigen stijl uit te voeren.
Behalve dat een markies een verfraaiing is voor een klassieke gevel, kan ook op een moderne gevel de markies voor een verassend effect zorgen.
Men heeft een ruime keuze uit de te gebruiken materialen in zowel het frame als de kap.
Hout in twee varianten en aluminium kunnen ook in combinatie toegepast worden. Ook in de afwerking kent men een aantal varianten, die het tot een bijna persoonlijk product maken.
Zowel in handmatige als elektrische bediening mogelijk.

knikscherm buitenzonwering

Knikarmschermen

buitenzonwering uitvalscherm

Uitvalschermen

Rolluiken op maat Hubo Amstelveen

Rolluiken

screens in amsterdam

Screens & zipscreens

markiezen amstelveen

Markiezen

corfu buitenzonwering

Terrasschermen

Breedte
100 t/m 500 cm

Uitval
80 t/m 150 cm

Standaardkleuren houten markiezen

  • Roomwit RAL 9001
  • Wit RAL 9010
  • Creme RAL 1015
  • Groen RAL 6009

 

Standaardkleuren aluminium markiezen

  • Zilver geanodiseerd
  • Roomwit RAL 9001 (optioneel)

Tegen meerprijs iedere gewenste RAL kleur mogelijk

Techniek

Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Materiaal

Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

markiezen

Offerte aanvragen

#Hubohelpt

markiezen amstelveen

Kap- en zijschotten

De aluminium afdekkap is 190 mm diep en standaard 200 mm breder dan de markies. De aluminium zijschotten lopen naar beneden taps toe. De houten dekplank is 240 mm diep en is eveneens 200 mm breder dan de markies. De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing. De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesrand.

Doeken

De doeken zijn van 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca. 310 gram per vierkante meter. Door de zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. U kunt een keuze maken uit talloze uni- en streepdessins.